Cheesekut kopi by Rabia

Assalamualaikum semua. Musim PKP ni kan. Rabia asyik lapar je. So nak sangat makan cheesekut. So tengok bahan ada tak cukup satu. Tapi rabia pakat buat je lah.



Jangan la suka. Rabia pakat buat je ni. Kalau u all nak try pun boleh.

Bahan - bahan :

Sos cheese

Biskut jagung

Susu pekat

Kopi


Cara - cara buat :

1. Masukkan sos cheese dan susu pekat ke dalam mangkuk. Kacau sehingga sebati

2. Letak kan sos cheese dan susu pekat yang telah dikacau tadi tu ke atas biskut. Susun biskut tu ya.

3. Taburkan kopi di atas biskut tersebut.

4. Letak kan dalam peti sejuk. Sejukkan dalam semalaman okey.

Tu je lah resepi nya.. Tekak ni nak makan sangat cheesekut. Ni first time rabia buat cheesekut. Cheesekut kopi ni rabia buat. Jangan la gelak. I know i bukan terer sangat bab masak masak ni. But I ada kesungguhan untuk belajar masak. At least umi ayah rabia happy tengok anak nya ada kesungguhan nak belajar masak. Okey bye!

You Might Also Like

5 Comments

  1. Whoaaa.. sedap banget.. tapi Saya pun x cukup bahan.. sos cheese tu xde pulopp... Nampak sedap Rabia punya tu . Hehe.. nice try kan..

    BalasPadam
  2. Ok la tu.. Not bad... Kreatifkan diri dalam masakan ni..

    BalasPadam
  3. Nampak sedap! Belum cuba lg yang ada kopi. Kena try ni...

    BalasPadam
  4. Sedapnya.. MMA.pun dah mula craving menda manis ni

    BalasPadam

Nuffnang Ads