Sup kaki ayam by me

Assalamualaikum semua. Disebabkan hari ini my mum ada beli ayam. So rabia masak sup kaki ayam.


Bahan - bahan nya :

Kaki ayam

2 Ubi kentang

Daun sup

2 ulas bawang putih

1 ulas bawang merah

Halia sebesar ibu jari

Cara - cara memasak :

1. Tumis bawang putih, bawang merah, buah pelaga, cengkih dan kulit kayu manis hingga naik bau.

2. Masukkan air 2 gelas besar

3. Masukkan kaki ayam, ubi kentang dan masukkan sup bunjut.

4. Masukkan garam dan gula ke dalam sup ayam tadi.

5. Siap dan makan

6. Daun sup tu baru ditabur ketika nak makan sup kaki ayam tu.

Ini first time rabia masak sup kaki ayam. Alhamdulillah dah pandai masak dah rabia. Yeayyy. Alhamdulillah. 

Catat Ulasan

7 Ulasan

  1. menu mudah tp sedap. sesuai utk org yg demam...

    BalasPadam
  2. simple buat sup ni. nice sharing :)

    BalasPadam
  3. Sedap sup ayam tapi tak makan kaki ayam :)

    BalasPadam
  4. Sedap nampak sup tapi mama x pandai mkn kaki ayam.la

    BalasPadam
  5. dulu tak reti makan kaki ayam.. tapi dah cuba skali tu eyh ok je sedap je..

    BalasPadam
  6. Qis tak reti makan ni. Suka isi bahagian tulang je.. tapi sup ayam mesti sedap

    BalasPadam