Selasa, 24 Mac 2020

Jom menabung

Assalamualaikum semua. Malam ni rabia nak share entry pasal jom menabung. Setiap kali rabia nampak umi dan ayah rabia ada simpan duit rm 5 ringgit tu kan. Rabia akan minta dengan umi ayah. Hehe. Umi biahtul nak duit rm 5 ringgit. Hehe. Nak simpan menabung dalam tabung duit.

My parents always bagi duit rm 5. Tadi umi rabia baru je bagi duit rm 5. Rabia memang suka simpan duit rm 5.00 ni. Thank you umi bagi duit rm 5 tadi.




3 tabung simpanan rabia. Hehe. Rajin kan rabia menabung. Jom la kita sama - sama simpan duit. Jimat - cermat okey? Dan boleh la buat hashtag Jom Menabung. Duit syiling pun rabia simpan jugak.

InsyaAllah kalau rabia dah kerja nanti kan. Rabia nak menabung rm 10, rm 50.

U all buat tak challenge jom menabung? Jom kita sama - sama menyimpan duit dalam tabung syiling.

Best pula menyimpan duit ni. Hehe. Sebulan memang dah banyak duit kita simpan tu. Hehe. Boleh la bahagikan duit untuk travel dan sebagainya.

Tabung syiling warna hijau tu rabia beli dekat mydin je.

Alhamdulillah best sangat menabung ni. Rabia still lagi students tapi dah boleh menyimpan duit banyak kan.

Kadang - kadang rabia tak minta pun duit rm 5 ringgit tu. Umi dah bagi dah dekat rabia.

Jommm u all kita sama - sama menyimpan duit. Tak kisah lah nak simpan duit rm 5 ke, rm 50 ke, rm 200 ke dalam tabung syiling tu.


13 ulasan:

  1. Wow, nice nice..cute la tabung tuh..hehe

    Belum pernah menabung duit apa apa kaler pun..hahaha

    BalasPadam
  2. rajin rabia menabung..:)

    BalasPadam
  3. Wah, banyaknya tabung dia..comel kiut pulak tu..

    BalasPadam
  4. Untung ni menabung duit RM5. Biasa menabung syiling je setakat ni.

    BalasPadam
  5. well done ! semoga terus konsisten okay. ^^

    https://www.nurulsyahirah.com/2020/03/cara-simpan-banyak-duit-walaupun-baru-bekerja.html

    BalasPadam
  6. hehe best blh mintak kat parents..
    cepat tabung penuh boleh p shopping =D

    BalasPadam
  7. banyaknya tabung Rabia… cikma pun ada tabung rm5 ni...tapi sebulan dah xisi neh...nasib tak wt kuar jeee haaa

    BalasPadam
  8. Banyaknya tabung..akak buah challenge ikut week. Hehehe. setiap minggu masukkan duit ikut minggu tu, minggu satu singgit, minggu 2 dua ringgit dan seterusnya sampai setahun.

    BalasPadam
  9. Bestnya menabung. Qis pun simpan duit rm5. Tapi terus masuk sampul duit raya. Anak buah ramai..huhu

    BalasPadam
  10. wah. nice. nurin pun sama jugak. dah kerja mesti nak simpan duit.

    BalasPadam