Assalamualaikum semua. Hai u all. Semalam rabia buat apam pisang merah. Hmm tersilap letak pewarna la guys. Eh tapi tak apa ni first time la ada orang buat apam pisang merah kan?




Sedap lah jugak. Hehhe. Hari ini pulak rabia masak telur masak kicap. 4 telur mata rabia goreng tau. Rabia dah makan nasi pun. 


Bahan untuk tumis telur masak kicap 



Telur kicap its done by Rabia. Heheh. Alhamdulillah kenyang dah perut ni. Best pulak makan macam ni je. 

Bahan bahan nya :

Bawang merah dikisar 
4 ulas bawang putih
Lada hijau 
Kicap lemak manis 
Air 


Cara - cara memasak :

1. Masukkan bawang putih dengan lada hijau. Selepas tu masukkan bawang merah yang dikisar. Kacau sehingga naik bau. Lepas tu letak sedikit air.

2. Letak kicap lemak manis. Dan letak kan telur mata lembu yang sudah di goreng tadi. Kacau dan siap 

3. Hidangkan ke dalam pinggan cantik - cantik. Dan terus boleh makan.

Sorry tak sempat nak snap all the picture bahan bahan masakkan tu. Dah lapar sangat kan. Bagi rabia, telur masak kicap ni adalah menu yang paling simple la. 

Okey u all try lah masak telur masak kicap ye. 

Sedappp sangat. Makan macam ni pun dah kenyang perut dah. Alhamdulillah lah rabia dah pandai masak dah. Slow slow nak belajar ni.