GROUP BELAJAR BUAT BLOG DENGAN RABIA

Selfie dengan beauti

 Assalamualaikum semua. Sejak kehadiran beauti dalam keluarga kami. Rabia lah orang pertama paling happy sangat. Walaupun rabia tak berapa take care dia macam mana umi jaga dia. Bagi susu tu semua. Rabia bagi time umi ayah keluar lah. Masa tu barulah rabia jaga diaa. 

Suka melihat perangai comel dia. Dia ni betina tapi kan confuse sebab perangai macam jantan. Perkara utama dia suka adalah gigit kaki semua orang yang ada dalam rumah ni termasuk rabia 😂🤣. 

Semalam dia pergi main dekat pokok bunga belakang rumah rabia . Pokok bunga kami tanam lah tu . Dia gigit daun pokok apa entah tiba tiba keluar buih di mulutnya . Umi lah cepat cepat selamatkan dia. Alhamdulillah nasib baik tak sempat dia telan . Itulah dia tu kuat menikus dan tak kisah makan apa. Segala akar pokok batang pokok dia nak makan . Sebab tu jika dia keluar main di belakang tu rabia akan ikut dia. Sebab tak nak jadi accident macam ni lagi. 

Sayang nya dekat dia siap nak beli sangkar kucing yang besar tu . Yang sangkar dia duduk tu tu bukan sangkar kucing sangkar burung paksaudara rabia tu . Masa dia kecil tu letak dia dalam tu. Ni tunggu shopee punyalah sampai bila. 



Nakk cuci gambar ni tahun depan. I guna filter you all . Comel tak beauti. Besar dahh diaaa . Kuat makan nasi ni . Kuat minum air kosong dan kuat minum susu botol 🤣 Dalam sehari berapa kali makan lah beauti ni . 

Ada je dia tengah tidur dalam kotakk permainan dia tu lahh . Letih bermainn . 

Kejap nak tepek gambar .


Letihh nyaaa bermainnn hari ini. Beauti tidur dululah ya. Dah kencing berak makan main cukuplah tu nak tidurr pulakkk .

Dia biasa kalau nak kencing . Kencing dekat luar. Dia pandai. Nak tahu dia nak kencing berak dia bagi signal dah. Dia beritahu . Bukan beritahu "Beauti nak kencing 🤣. Bukann macam tuu . Agak agak jika dia bercakap . Pengsan lah rabia.

Dia akan berdiri dalam sangkar dia tidur tu dan panjat lah dekat pagar sangkar tu sambil mengeow mengeow. Bukak je pintu terus dia pergi kencing dekat tanah . 

Dulu masa kecil umi letih jaga dia. Sebab dia kencing dalam sangkar. Nak basuh lagi.

Sekarang ni dia dah besar dah pandai nak kencing berak dia akan beritahu dengan cara dia. 

Semoga membesar dengan sihat ya. Memang terlebih sihat dahh . Perut dah lah buncit. Jika dia melompat kan macam arnab rabia tengok . 🤣. Perut pun besar . Makan banyak kucing kayangan kan lah katakan. Suka dia lepas makan boleh bermain. Dia tu minta selalu makanan. Macam mana tak gemuk 🤣 Tengok orang makan nak makan jugak . Sibuk je dia nak makan juga . Hahahaha . Penghibur hatilah ni . 

Ada geng lah sekarang rabia . Tak bosan sangat.


You Might Also Like

4 Comments

  1. Amboi...beauti... manjanya dia...

    BalasPadam
  2. Kucing kecik kecik memang aktif dan lasak Rabia.

    BalasPadam
  3. wahhh dah besar ya rabia...kejap je..

    BalasPadam
  4. Kos menjaga kucing ni boleh tahan tinggi.. Makan dan pasir najis yang perlu dibeli selalu.

    BalasPadam

Kisah Si Dairy review my blog