Search This Blog

Ahad, 18 Februari 2018

Baru sudah cuci my brush makeup

Assalamualaikum.Salam magrib.Hari ini rabia nak berkongsi tentang my brush makeup ni..

Rabia baru je sudah mencuci brush makeup . Dah lama sangat dah tak mencuci brush makeup ni.Alamak nya bertahun-tahun lah tak basuh kan..

Rabia baru faham.Kenapa kita digalakkan mencuci brush makeup ni.Kalau tak basuh brush makeup tu.Muka anda akan ditumbuhi jerawat .

Sebab tu rabia selalu je cuci brush makeup ni..

My koleksi brush makeup
Apabila dah sudah basuh brush makeup tu.Anda haruslah ambil sehelai kain yang bersih.Untuk mengeringkan brush makeup tu.

Rabia rasa macam bersih je brush makeup tu.Rabia cuci brush makeup tu hanya menggunakan pencuci muka apricot.

Ya,Selalu je rabia cuci brush makeup guna pencuci muka apricot.Sebab rabia ada baca dalam facebook.Tiada masalah pun basuh brush makeup menggunakan pencuci muka.

Biasanya ramai yang guna syampu kan untuk mencuci brush makeup ni kan.
Dan ada sabun yang khas untuk mencuci brush makeup kan.

Tak silap rabia.. Ada yang guna One Shot Brush Washer . 

Rabia nak tambah lagi lah koleksi brush makeup ni.. Nak tambah banyak lagi brush makeup..I kan suka mekap natural beauty kan...

Goodnight..Sweet dream..

Yang penat menaip :
Rabiahtul Adawiyah 

7 ulasan:

  1. haaa bila baca entry ni baru teringat yg dah lama tak basuh make up brush sebab jarang make up and baru beli bb cushion baru hehehe

    BalasPadam
  2. Hana jenis yg pasang siap je! so tak pernah reti bab2 make up ni hehehe ^^ btw nice sharing!!! :D

    BalasPadam
  3. Lepas basuh br best nk guna semula

    BalasPadam
  4. yupp betul tu, kena rajin cuci brush makeup sebab bakteria boleh berkumpul dekat situ nanti effect muka kita :)

    BalasPadam
  5. betul. it's a must utk cuci ur brushes n everything

    BalasPadam