Ahad, 18 Februari 2018

Baru sudah cuci my brush makeup

Assalamualaikum.Salam magrib.Hari ini rabia nak berkongsi tentang my brush makeup ni..

Rabia baru je sudah mencuci brush makeup . Dah lama sangat dah tak mencuci brush makeup ni.Alamak nya bertahun-tahun lah tak basuh kan..

Rabia baru faham.Kenapa kita digalakkan mencuci brush makeup ni.Kalau tak basuh brush makeup tu.Muka anda akan ditumbuhi jerawat .

Sebab tu rabia selalu je cuci brush makeup ni..

My koleksi brush makeup
Apabila dah sudah basuh brush makeup tu.Anda haruslah ambil sehelai kain yang bersih.Untuk mengeringkan brush makeup tu.

Rabia rasa macam bersih je brush makeup tu.Rabia cuci brush makeup tu hanya menggunakan pencuci muka apricot.

Ya,Selalu je rabia cuci brush makeup guna pencuci muka apricot.Sebab rabia ada baca dalam facebook.Tiada masalah pun basuh brush makeup menggunakan pencuci muka.

Biasanya ramai yang guna syampu kan untuk mencuci brush makeup ni kan.
Dan ada sabun yang khas untuk mencuci brush makeup kan.

Tak silap rabia.. Ada yang guna One Shot Brush Washer . 

Rabia nak tambah lagi lah koleksi brush makeup ni.. Nak tambah banyak lagi brush makeup..I kan suka mekap natural beauty kan...

Goodnight..Sweet dream..

Yang penat menaip :
Rabiahtul Adawiyah 

Bagikan

Jangan lewatkan

Baru sudah cuci my brush makeup
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

7 coment�rios

Tulis coment�rios
avatar
18 Februari 2018 5:50 PG

haaa bila baca entry ni baru teringat yg dah lama tak basuh make up brush sebab jarang make up and baru beli bb cushion baru hehehe

Reply
avatar
18 Februari 2018 6:06 PG

Hana jenis yg pasang siap je! so tak pernah reti bab2 make up ni hehehe ^^ btw nice sharing!!! :D

Reply
avatar
18 Februari 2018 5:24 PTG

Lepas basuh br best nk guna semula

Reply
avatar
18 Februari 2018 7:30 PTG

yupp betul tu, kena rajin cuci brush makeup sebab bakteria boleh berkumpul dekat situ nanti effect muka kita :)

Reply
avatar
19 Februari 2018 5:29 PTG

betul. it's a must utk cuci ur brushes n everything

Reply