Search This Blog

Sabtu, 31 Julai 2021

Fauzi nasi kerabu

 Assalamualaikum semua 💓 Umi dan ayah pergi shopping barang dapur. Umi beli lah nasi kerabu fauzi jalan sultan sulaiman tu . 

My favvv nasi kerabuuu 🌺 


Nasi kerabu ajee rabiaa nii. Dah my favourite kannn . Rice to Wednesday 💙💙💙 . 

Nasi kerabu ayam 💙💙 Sedappppp uishhh sedappp lahhh sikkk kabuuu . 

Minat benor nasi kerabuu kan rabiaa nii . My favorite kan. 

Awakk awakk makan apa ? Lewat sikit rabia breakfast today . Takapalah sanggup ku tunggu nasi kerabuu 🥺 .

Umi ayah balik je. Kemas kemas barang dapur dulu. Lepastu baru makannn . 

6 ulasan:

  1. Sedapnya nasi kerabu. my favourite jugak. Happy weekend Rabia.

    BalasPadam
  2. k ret suka nasi dagang suma nasi kerabu pun ok tp slalu tak bg dia letak budu hehhee.. nnt idung terbersin2 hahaha :D

    BalasPadam
  3. Wah bagus betul.. Naniey wpun orang kelantan baru je belajar nasi kerabu ni. Rupanya sedap. Tapi kena cari tempat yang betul la

    BalasPadam
  4. sedapnya, lama pulak xmakan nasi kerabu, kena cari ni esok..

    BalasPadam
  5. My Gosh, dah lamaaaaa sangat saya Trakhir makan nasi kerabu :D. Dulu ingat, pas ada event bazar di kampus USM, saya pertama kali mencoba nasi kerabu, dan sukaaaaa :). Warna birunya khas, juga lauknya enak. Sebagai student asing, saya ga terlalu rindu saat itu dengan kuliner Indonesia, Karena Malaysian culinary sama2 enak dan banyak memakai rempah, sama seperti Indonesian food. Apalagi di kampus makanannya pun beraneka ragam. Tapi baru sekali tuh memang dijual nasi kerabu :). Kalo dah bisa traveling lagi ke Malaysia, saya nak cari lah nasi kerabu :)

    BalasPadam