Post Page Advertisement [Top]

Assalamualaikum.selamat pagi..hari ini rabia nak share pasal bawa bekalan semasa bercuti.

Minggu depan hari jumaat dan sabtu rabia bercuti di sutra beach resort.

Semalam kitaorang dah beli bekalan makanan untuk pergi bercuti nanti..


Rabia dan sekeluarga selalu je bawa bekalan makanan semasa bercuti..

Untuk apa? Sebab nak save bajet.. Makanan dekat hotel pun dah selalu sangat makan kan.

So apa kata sediakan bekalan makanan dulu..Sebelum pergi bercuti tu dah beli dah makanan..

Rice cooker pun rabia bawak tau..senang nak masak nasi..Bawak kicap,sos cili,sos tomato..

Tak sabarnya lah nak bercuti lagi ni..Korang biasa bawak ke makanan semasa bercuti?

Kalau boleh bawak lah semua makanan banyak-banyak..Kalau lapar nanti boleh makan..

Kalau lapar masa drive tu..Berhenti lah dulu kat mana-mana station minyak..Dan jangan lupa makan..

Rabia memang suka bawak makanan banyak-banyak..Kalau duduk dalam kereta tu suka sangat makan..

Hahahaha..Sejenis kuat makan..Sejenis kuat sangat makan dalam kereta..

Oh lupa pulak...Air mineral jangan lupa bawak ya..Kalau korang haus..boleh minum kan..

Beli makanan dan air mineral banyak-banyak tau..Ini tips rabia ya..

Bawak bekalan makanan seperti maggi,biskut,air mineral,dan macam-macam lagi..

Korang pergi bercuti tak? Korang biasa bawak bekalan apa semasa bercuti?

Jangan lupa bawak bekalan dandanan rambut ya,pakaian tu semua jangan lupa bawak pulak..

Mood holiday lagi ni..Kalau boleh nak holidays sepanjang tahun..

Yang penat menaip :
Rabiahtul adawiyah abdul ghani 

8 ulasan:

  1. Wahhh..biasa kalau balik kampung pun Kak PC sediakan makanan untuk sepanjang perjalanan...mudah..

    BalasPadam
  2. yes mesti ada bekal. happy weekend dear

    BalasPadam
  3. untungnya dapat bercuti...

    mesti seronok la nanti

    BalasPadam
  4. Holiday is my hobby and favourite.. Suka pergi bercuti sebab dapat menenangkan fikiran dan dapat tambah pengalaman ketika bercuti

    BalasPadam
  5. dulu, time anak2 kecik, aida memang suka bwk makanan.
    maggi, biskut, nestum, roti...
    now, masih bwk jugak, tapi tak sebanyak dulu.
    anak2 dara tu mesti nak makan tu lah, ni lah...
    dlm kereta? bukan makanan, air mineral normally aida akan beli sedozen. botol yg kecik tu la. mudah diorang minum.
    if not, setiap pitstop, berbelas ringgit membeli air :)

    BalasPadam

Bottom Ad [Post Page]