Jumpa doktor

Assalamualaikum semua. Baru-baru ini Rabia pergi ambik darah. Hari ini jumpa doktor. Kejap je jumpa doktor. Alhamdulillah semuanya okey. Cuma kolestrol tinggi je. Doktor kata kolestrol tinggi sikit. Jaga makan ya. My mum cakap dia ni suka makan mayonis doktor. Ayah pula cakap, Hari -hari makan telur. Doktor tanya telur rebus atau telur goreng? I say telur goreng doktor.

Doktor cakap makan telur rebus ya.

Jumpa doktor 8 bulan sekali. Nampak nya doktor macam nak lepaskan Rabia dah ni.


Alhamdulillah kesihatan ku makin bertambah baik. Doktor tanya belajar dah berapa lama? Aww so sweet doktor perempuan yang Rabia jumpa ni. Alhamdulillah dikurniakan doktor yang baik pun satu rezeki juga.

Kepada yang bertanya tu Rabia sakit apa? Nah baca link ni je yaa.

https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2018/09/aku-sakit-dan-ada-penyakit.html

Kolesteol tinggi sikit. Sebab tu berat naik 50.9 kg. Doktor kata jaga makan dan bersenam. Okeylah doktor saya dengar cakap doktor ya. Kalau tak awak kena makan ubat kolestrol. Doktor kata tak kan muda-muda nak makan ubat kan?

Doktor. Saya tak nak makan ubat kolestrol . Baiklah doktor saya jaga makan ya. Lepas ni mampu melihat kfc dekat iklan tv je lah ya?

Boleh je nak makan. Tapi kena hadkan je pemakanan tu. And exercise tu penting.

Alhamdulillah kesihatan Rabia makin bertambah baik. Ni nak dekat exam ni. Kuatkan aku untuk menjawab exam ya.


Ubat gastrik je ni. Hehe thank you doktor . Malas betul nak makan ubat gastrik. 

Lepas ni jaga makan,jaga kesihatan . Semoga aku sentiasa sihat ya . Thank you dekat korang semua sebab selalu doakan Rabia. Berkat doa korang , doa umi ayah . Alhamdulillah kesihatan ku makin bertambah baik. Lepas ni tak nak jumpa doktor dah boleh? Lepas ni jarang-jarang jumpa doktor lah. Kalau ada rasa sakit ke apa baru jumpa doktor cepat-cepat.


Catat Ulasan

13 Ulasan

  1. Semoga cepat sihat Rabia. Jangan lupa makan ubat 😉

    BalasPadam
  2. semoga baik2 je.. jg makan ye dik.. =)

    BalasPadam
  3. Semoga cepat sembuh Rabia. :)

    BalasPadam
  4. Take care Rabia. Moga cepat sembuh.

    BalasPadam
  5. gws ye , rabia.
    jaga kesihatan...

    BalasPadam
  6. take care Rabia :) BTW salam kenal and done FOLLOW from www.lizaizara.com

    BalasPadam
  7. Semoga dikurniakan kesihatan yang berpanjangan rabia :)

    BalasPadam
  8. Semoga dikurniakan kesihatan yang baik.
    Kena jaga diet tu sebab kolesterol tinggi kan

    BalasPadam
  9. Semoga sembuh dari penyakitnya ya..btw salam kenal :)

    BalasPadam
  10. Take care Rabia. Semoga sihat selalu.

    BalasPadam