Selasa, 3 Disember 2019

Hashtag cooking by me

Assalamualaikum semua. Selamat malam. Malam-malam ni idea untuk menulis baru datang. Heheh.

Alhamdulillah lah sejak akhir-akhir ni Rabia rajin masuk ke dapur. Ke sebab dah nak kahwin ni? Sebab tu rajin memasak sekarang. Eh tak kahwin ke. Kahwin ke. Perempuan wajib kena pandai masak ya.

3 jenis hidangan Rabia masak sekarang. Kalau u all nak tengok video atau gambar masakkan Rabia boleh terjah my Instagram ya.


Lepas ni rasanya macam nak buat pizza pulak . Ada juga rasa nak baking cake. Stay tuned guys.

Kalau nak lihat apa yang Rabia masak tu. Click je hashtag itsdonebyrabia.

Rabia buat hashtag tu untuk memudahkan u all tengok masakkan apa Rabia masak kan.

Lepas ni rajin-rajin lah ke dapur ya. InsyaAllah lah cuti semester nanti nak buat pizza. Hehe. Sebab puas jugak makan makanan dekat kedai ni.

Petang tadi pun Rabia masak Maggi Kari,letak sayur lobak merah dan daun sup . Rabia kalau dah letak sayur tu dalam Maggi. Rupa Maggi pun tak nampak tau.

Okeylah Rabia nak rehat ni. Esok pagi petang ada class lah pulak. 

10 ulasan:

  1. Alhamdulillah. Dah semakin rajin Rabia sekarang masuk dapur ye. Bagus3x.. Teruskan lagi. Sebab betul la apa yg Rabia cakap tu. Perempuan macam mana pun memang kena masuk dapur jugak

    BalasPadam
  2. ammi pun suka letak daun sup dalam maggi..tapi husband ammi tak suka. so kalau buat maggi memang ammi masak asing-asing.

    BalasPadam
  3. Nini boleh masuk dapur kalau cuti dekat kampung je, sebab rumah sewa sekarang dapur takde. Semua orang masak sendiri je dalam bilik. Nini memang kerja order foodpanda, dahmakan or tapau dari tempat kerja hehe :3

    BalasPadam
  4. waalaikumussalam. alhamdulillah tahniah ^_^

    BalasPadam
  5. rajin rabia masak.. alhamdulillah.. =)

    BalasPadam
  6. sekarang ni tak kira perempuan ke lelaki, Perlu ada skill memasak :)

    BalasPadam
  7. Betul tu. Setuju. Skill masak ni tak kira nak kahwin ke tak. Perlu ada skil masak :)

    BalasPadam