Khamis, 16 Januari 2020

Nasi goreng cina

Assalamualaikum semua. Hai u all. Hari ini rabia nak masak nasi goreng cina. Sedappp tau nasi goreng cina rabia masak ni.


Bahan - Bahan nya :

Sayur campur mixed veges 

Gula 

Garam halus

Bawang putih 

Telur

Sos tiram 

Kicap manis 


Dahh siap. Hehe. Umi dan ayah rabia makan juga. Umi siap ucap terima kasih sebab masak nasi goreng.

Sedappp la nasi goreng cina rabia masak ni. Sampai habis licin. Hehe.

Tak sempat nak record video. Sibuk masak kan. Phone pun tengah cas.

Alhamdulillah la dah pandai masak dah. Lepas ni rabia nak masak nasi goreng pataya la pulak.

Dah boleh jadi chef dah ni. Hehe. Sedappp sangat. Eh angkat bakul sendiri la pulak. Hehe.

Memang mana-mana nasi goreng rabia masak, rabia tak tumis bawang merah. Sebab rabia tak suka bawang merah.

Alamak. My mum beli fishball. Rabia lupa nak letak fish ball dalam nasi goreng tadi. Next time la rabia letak fish ball ya. Nanti nak masak nasi goreng pataya.


8 ulasan:

  1. Masak nasi goreng letak gula?? Ooo...lupa.. Rabia orang Pantai Timur... Kat sini tak pernah letak pulak gula buat nasi goreng

    BalasPadam
  2. Kami tak penah masukkan gula jugak. Hehe

    BalasPadam
  3. kena letak bawang merah, baru uump

    BalasPadam
  4. bwg mahal..hihi..mmg nampak sedap..

    BalasPadam
  5. ni feveret ijat ni.
    kalau gi rumah acik Rabia, boleh la acik masakkan sepinggan utk ijat.

    BalasPadam