Rabu, 1 Januari 2020

Nasi goreng kampung by me

Assalamualaikum semua . Alhamdulillah sempena tahun baru ni Rabia berjaya masak my favourite food is nasi goreng kampung.

Pagi- pagi ni dah siap masak nasi goreng kampung. Bahan-bahannya ialah lobak merah , kubis ungu , bilis , kubis .


Nasi goreng kampung 

Hari ini umi tak masak . So biar Rabia la masak untuk umi ayah .

Umi kata sedap rasanya macam dekat kedai tu. Ayah makan jugak nasi goreng tapi umi yang habiskan nasi goreng tu . Heheh ayah dah kenyang dah . Nasi goreng tu nampak sikit je tapi bila Rabia masak tadi tu nampak macam banyak . 

Siap Google tadi bahan apa kena masukkan dalam nasi goreng kampung ni . 


Biasalah first masak Rabia tumis bawang putih , bilis , dan masukkan semua sayur tu . Then masukkan telur , kicap , gula dan garam . Dan kacau sehingga sebati . It's done . Ini cara Rabia masak la.

Kalau nak sedap lagi kan masuk la Maggi cukup rasa. Tapi Rabia tak beli Maggi cukup rasa tu . 

Ayah Rabia nak beli phone baru untuk Rabia . Nanti boleh la rabia snap gambar dan ambik video rabia masak ya . 

Ada sikit lagi nasi goreng ni . Dah kenyang dah tapi kena habiskan makan jugak . Tak kan nak buang pulak kan . Tak baik buang makanan heheh. 

Okeylah Rabia nak sambung makan ni . Assalamualaikum

11 ulasan: