Rabu, 24 Jun 2020

Nasi goreng kampung

Hai dan assalamualaikum semua.Menu pagi tadi adalah nasi goreng kampung. U all tahu kan rabia ni hantu nasi goreng.

Hari hari masak nasi goreng pun its okey kan . Ke jemu jugak nasi goreng ? Pelbagai jenis nasi goreng boleh dimasak kan. Tapi rabia suka masak nasi goreng kampung





Bahan bahan untuk ditumbuk :

4 ulas bawang putih , 1 ulas bawang merah, cilipadi dan ikan bilis

Chicken meatball tu rabia potong macam tu lah . And mixed vegetables rabia lupa nak snap gambar. Tengok - tengok ambik gambar nasi goreng yang dah disiap dihidang. Nampak sangat lapar kan.

Cara memasak sama macam rabia share resepi nasi goreng yang rabia masak sebelum ni. Memang rabia pakat campak je. Haduiii campak campak siap dah .

Tapi kan nak bagi tips ni kalau nak nasi goreng u all pedas kan letak lah banyak banyak cili padi tu.

Hari tu kan rabia letak banyak la cili merah tu ya allah sampai keluar air mata ni. Menangis lah awakkk. Sampai keluar air mata tu. Pedasssss sangat awakkk .

Kalau lah rabia open kedai makan masak nasi goreng kampung ni ada yang sudi nak datang tak ke restaurant rabia ? Heheh. Eh impian rabia ni memang tinggi sungguh lah.

Alhamdulillah la pandai masak even nasi goreng je pun.

Nak lagi pedas letak cili merah tu banyak banyak tauuu awakk. Hahah. Nanti memang perghhh power rasanya.

Nasi goreng kampung ni memang kena pedas tau awak. 

6 ulasan:

  1. kalau perencahnya ikan bilis mmg sedap. akk prefer guna ikan bilis banding udang kering

    BalasPadam
  2. ns goreng mmg sedap! xpernah jemu mkn..

    BalasPadam
  3. all time favourite ni nasi goreng kampung. Comel pulak blog awak kalini kita masuk..😍😍😍

    BalasPadam
  4. nasi goreng kampung pedas fuhh paling sedap oki

    BalasPadam
  5. nasi goreng paling favorite!! tambah dengan cili melaka. lagi best!! hehe.

    BalasPadam
  6. sedapnya!! btw, style saya masak pun main campak campak asal jadi. kalau tak jadi pun, tak apa.. sendiri habiskan saja.. hehehe

    BalasPadam