GROUP BELAJAR BUAT BLOG DENGAN RABIA

Chicken egg wraps

 Assalamualaikum semua. Hai u all. Rabia baru je selesai menyediakan dan memasak bahan baham untuk buat chicken egg wraps. Cuma yang lipat wraps tu my mom yang buatnya . Sebabnya wraps tinggal 2 keping je. So rabia cakap tak nak makan la. Nak makan ayam je. Umi rabia kreatif . Gunting punya gunting. Jadi 4 chicken egg wraps .

Bahan bahan

Ayam

Salad

Serbuk lada

Wraps 

Telur 

Tepung bestari




















Cara caranya sangat la simple . Mula mula rabia basuh salad tu . Settle basuh salad. Basuh ayam pulak . Gaul ayam di dalam bekas berisi telur. Gaul ayam dengan tepung bestari. Gaul dengan serbuk lada sekali . Gaul sebati dan goreng kan ayam tersebut. 

Lepas tu goreng telur 3 biji. Lepas tu gorengkan wraps tu selama 5 minit . 

Lepas tu ayam tadi potong halus halus . 

Salad potong halus halus. Letakkan wraps di dalam pinggan , masukkan semuanya bahan bahan tersebut. Letakkan sos mayonis dan sos cili . Hidangkan makanan tersebut. 

My mom yang lipat wraps letak bahan bahan tersebut dalam wraps tu . Rabia just sediakan bahan bahan dan goreng ayam dan goreng telur. 

You Might Also Like

5 Comments

  1. Simple tapi sedap & mengenangkan, kan Rabia?

    BalasPadam
  2. wahhhh sedapnya. nnt nak buat jugak la

    BalasPadam
  3. saya pun suka makan wrap. tpi saya lebih prefer buat grilled chicken. nak sihat katanyaa haha

    BalasPadam
  4. Memang sedap nak mudah sblm goreng ayam asingkan tulang dan isi dulu lg mudah nk buat

    BalasPadam

Kisah Si Dairy review my blog