Gastrik

 Assalamualaikum 💗

Khamis 24 June 2021

3 kali saya muntahh . Sebabnya ptg tu makan nasi lemak je. Malam tu dah start lapar. Terus pergi ke dapur ambik pisang dan epal . Lepas makan pisang dan epal. Pergi ambik pisang lagi. Makan punya makan . Nak muntahh . Sekali muntah. Lepas tu rehat sekejap. Rabia pergi makan ubat gastrik. 

Rabia beritahu kepada umi. Biahtul nak tidur dah. Lepas tu pergi ke tandas muntah lagi dan lagi. 3 kali muntah .

Seksaaa sangat main macam ni . Nak kurus rela makan sikit. Nasi lemak pulak tu makan waktu petangg . Berminyakk tu 😭. 

Palingg seksa dan perit lahh . Saja je rabia nakk kurus kann . Makan sikit je. Tak jadi dah makan buahh waktu tu . Angin naikkk dahhh 😭. 

Akhirnyaa rabia sleeping je lahh 😭. Seksaaa sangatt gastrik nii. Lama dah tak marii penyakit nii . Sebab nakk kurus lahh . Diet tak memandai rasanya. 

Rabia nakk amalkan makan sikit je and kalau boleh nakk makan buahh jeee tapii nasi tuu lahh kenaa laaa makan banyak sikit.

Nakk kurus sangatt kann makan nasi sikit sayur sikit je makan . Kadang kadang sayur tak makan terusss punnn . 

Buah tembikai rabiaa makan la. Kalau ulam ulaman tuu tolakk tepii . 

Rabia nak pesan lahh jagalah kesihatan . Gastrik ni bahayaaaa . Please guys take care yourself . 

Gastrik nii bahayaaa sangattt laaa . 

Sepatutnya rabia kena jaga makan at the same time nak kurus pun . Kena jaga jugakk bab diet tuu . Bukan apa tengok badan gemuk ni mari lahh fikir nakk kurus la . 

Sebab happy sangat hari tu kann berat badan turunn sikitt . 

Take care okey 😭. Pagi ni alhamdulillah dah okeyyy . 

Catat Ulasan

4 Ulasan

  1. betul. jangan skip makan okay.

    BalasPadam
  2. Semoga cepatt sihat..dan saya cadangkan awak untuk ambil esp..susu ini dapat membantu mengatasi masalah gastrik awak.

    BalasPadam
  3. Semoga cepatt sihat..awak boleh cuba amalkan susu esp produk shaklee untuk mengatasi masalah gastrik awak

    BalasPadam