Post Page Advertisement [Top]

 Assalamualaikum semua. Nak tengok gambar beauti comel tak ? Banyakk video dan gambar dia je dalam phone Rabia ni. 

Mainan dia pun masuk dalam sangkar jugak. Peneman beauti la tu. Fish toys, cat toys, rat toys . Rabia kan sayang adik bulus ni kan. Belilah mainan ni. Doakan kak Rabia kaya berjaya ya sayang. Nanti kakak beli mainan banyak lagi. 


17/11/2021 tak silap rabia dia divaksin kali ke -2 pulak. Semoga dipermudahkan segala urusan kami.

Aamiin. Nanti rabia update. Ni lah first time ada buku rekod kesihatan beauti. 

Bela kucing bukan sekadar hobi tapi ia satu tanggungjawab besar . So kena jaga jaga hati-hati. Lepas tu nak mandulkan beauti ni.

Tak larat nak jaga anak dia. 

Dia pun seekor. Kami penat jugak. Tapi kami sayang dia. 

Pagi pagi buang dia punya 💩 ni dah. Bawah sangkar tu ada warna hitam you all nampak kan? Bekas dia la tu. Buang sekali dengan air kencing dia. Cuci balik bekas tu. Dengan sabun. Basuh. 

Tanggungjawab besar menjaga haiwan ni.

Beauti doakan kakak tau. Umi dan ayah kakak sekali.

Sorry ya - Rabia bahasakan diri dengan dia kakak. 




7 ulasan:

  1. Cari sangkar yang lebih besar lagi
    boleh letak bekas pasir dalam tu untuk dia membuang

    BalasPadam
  2. Betul, tanggungjawab besa tu bela kucing. Kalau kak, takut pada kucing. Haha

    BalasPadam
  3. coel beauti. kene cari kandang yang besar sikit kot, pasal beauti pon dah membesar

    BalasPadam
  4. berapa umur beuti tu? memang duduk dalam sangkar je ke tak lepaskan jalan dalam rumah? kene cari sangkar besar lagi atau bertingkat ni dik... nampak sempit tu sian dia kalau memang dia sentiasa duduk dalam sangkar je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak norhidana : Saya sentiasa lepaskan dia kak, umur dia skrg 4 bulan . Dia duduk dalam sangkar time dia nak tidur. Saya lepaskan dia diluar dan didalam rumah jugak kak. Dia masuk dalam bilik saya jugak.

      Ada entry gambar dia bermain di luar dalam blog ni kak.

      Padam

Bottom Ad [Post Page]