Beauti masuk rumah tiada penghuni

 Assalamualaikum semua. Bebaskan beauti. Dia ikut kami naik tangga. Pergi main situ sini. Setiap bilik dia jenguknya.

Last last dia main dekat atas rumah rabia ni. Pergi masuk rumah tiada penghuni . Luluh semangat 😫. 

Misi menyelamatkan beauti . By the way , Rabia tinggal di kawasan perumahan. So mesti yang tanya kenapa tak bebaskan beauti ? 

Rabia bebaskan je. Sampaikan dia masuk rumah jiran . So kita kena jaga hubungan sesama jiran. Membela kucing tak salah. 

Adab berjiran juga kena jaga awak semua . 

Kalau tahi kucing kita berak rumah jiran , kita kena basuh tau .


Alahai beauti kenapa masuk rumah orang ni . Nasib baik rumah ni tiada penghuni duduk kan.

Rabia ambil tali skipping . Buat main main dengan dia. Lepastu rabia tinggalkan dia sekejap . Lepas tu kembali semula. Dia dah masuk ke rumah rabia dah. Ayah main dengan tali skipping tadi. Dia panjat tali skipping tu . Naik masuk kedalam rumah. 

Dah kurung dia dalam sangkar dah. Petang nanti kita main ya beauti. Lepaskan balik dalam rumah . 

By the way , komen banyak banyak ya. Entry yang ada dalam blog ni. Nak cari top pengomen secepat mungkin bulan baru nanti. 
Makin banyak komen makin naiklah nama nanti tu .

Catat Ulasan

3 Ulasan

  1. kucing kalau selalu kurung xsihat jadinya..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak nor : Saya kurung dia ada waktu. Waktu tu dia tidur dan masa berehat.
      Dia pun bebas macam manusia juga kak nor :)

      Padam
  2. betul juga. tapi kalau dah train supaya buang air di pasir yang disediakan, rasanya kucing takkan membuang di rumah orang

    BalasPadam