Egg sandwich

 Assalamualaikum semua. Petang petang ni rasa nak makan egg sandwich. Apa lagi rabia ni terus buat la.



Cili hijau ✅💚 










Bahan bahan sangat la simple. 

Telur rebus 3 biji 
Cili hijau
Mayonis
Roti
Pembakar roti 

Senang kan ? Cara buat pun senang sangat. Mudah je. Cuma rabia tak letak la bawang merah , limau nipis. My mom kata letak tomato lagi sedap. Masam masam gitu.


Cara buat? Rabia gaul kan telur rebus, cili hijau dan mayonis tu . 

Macam dalam gambar tu . Siapp. Hehe. Makin rajin la rabia duduk dapur sekarang. Hehe. Pandai masak ke? Nooo. Maggi goreng tomyam hari tu tawarrr . Sebab i ni suka tengok youtube. Kalau my mom ajar. Tak nak belajar pula . 


Suka tengok channel masakan 😍. Tapi bab belajar masak setakat pandai masak nasi goreng, telur masak kicap, maggi goreng,sandwich , ice cream homemade tu je lah pandai masak pun .

Catat Ulasan

5 Ulasan

  1. picit cabai tu xmenahan...kak shida xleh pedas cili padi ni ^_^

    btq rabia..jemput join GA kak shida ye..jika kelapangan :)
    https://www.shidaradzuan.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    BalasPadam
  2. ni kalau tergigit , i can cry huaaa..tak leh makan pedas huhuhu

    BalasPadam
  3. Sedap ada cili api. baru rasa lagi mantap

    BalasPadam